Најдобри се со млеко, наутро или попладне или во било кој дел од денот.
½ кафена лажичка сол
½ кафена лажичка прашок за пециво
½ кафена лажичка мелен цимет
¼ кафена лажичка мелено мускатно оревче
225g несолен путер (омекнат на собна температура)
200g гранулиран кафеав шеќер135g бел шеќер
2 јајца
350g овесни снегулки
250g суво грозје
2. Измешајте ги брашното, солта, прашокот за пециво, мускатното оревче и циметот во средно голем сад.
6. Помешајте ги сите состојки. Со голема лажица земајте од смесата и оформуввајте колачина со неправилна форма.
8. Ладете ги 10 минити во тавата и потоа наредети ги решетка за да се доладат.
9. Конзумирајте со усул :)
После печењето на овие колачина очекувајте гости бидејќи миризбата која ќе се рашири од вашата кујна ќе биде магично привлечна.
Ваш коментар: