Чудни јајца ... или Чуден леб

Овој рецепт случајно го најдов на нет и морав да го испробам ... интересен и чуден е ...

За ова ни треба стар леб, јајца, маргарин или маслинов зејтин, Вегета ...
 










 Парчето  леб прво се премачкува со маслинов зејтин или маргарин, по желба (ако сакате медитерански шмек, ке ставите маслинов зејтин и малку лукче), со чаша се буши дупка, односно круг.
Пробушениот леб се запекува во тефлонска тава од едната страна, се превртува и во дупката се крши едно јајце. Се посипува со Вегета и се остава во тавата, да се запече од долната страна.
 Кога ке биде малку запечено, се вади внимателно и се става во плех, на хартија за печење. Сите лепчиња се печат околу 5 мин или додека јајцето не биде запечено.





Се сервира со сирење, кашкавал, ајвар, мајонез...     
          

Ваш коментар: